ІІІ Всеукраїнські Яворницькі наукові читання, присвячені 160-річчю від дня народження Д. І. Яворницького (5-6.11.2015; deadline 1.03.2015)

Міністерство освіти і науки України
Дніпропетровська обласна державна адміністрація
Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара
Державний архів Дніпропетровської області
Дніпропетровський національний історичний музей імені Д. І. Яворницького
Дніпропетровський обласний центр з охорони історико-культурних цінностей
Інститут української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського  НАН України,
Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара спільно з Мі­ніс­тер­ством освіти і науки України, Інститутом української археографії та джерелознавства імені М.С.Грушевського, Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, Дер­жав­­ним архівом Дніпропетровської області, Дніпропетровським національним історичним музеєм імені Д.І.Явор­­ницького, Дніпропетровським обласним центром з охорони історико-культурних цінностей 5 – 6 лис­то­пада 2015 року проводять ІІІ Всеукраїнські Яворницькі наукові читання, присвячені 160-річ­чю від дня народження Д. І. Яворницького.

Робота конференції планується за такими напрямами:

  • – творча спадщина «енциклопедиста козаччини»: традиції та інновації вивчення;

– постать Д. І. Яворницького в контексті інтелектуальної та повсякденної історії України;

  • – Д. І. Яворницький і сучасники на тлі епохи;
  • – актуальні проблеми дослідження українського козацтва;
  • – суспільно-політичні, соціокультурні та духовно-релігійні аспекти історії Наддніпрянщини ХІХ – ХХ ст.;
  • – археологічні старожитності Наддніпрянської України.

Оргкомітет конференції прохає Вас до 1 березня 2015 р. надіслати:

– (електронною поштою) заявку на участь у конференції з відомостями про автора: прізвище, ім’я, по батькові, місце роботи або навчання, вчене звання, науковий ступінь, посада, домашня адреса з кодом міста, контактні телефони та e-mail, у разі необхідності вказати на потребу у поселенні і запланований термін проживання;

(електронною поштою) текст доповіді українською мовою обсягом 0,5 др. арк., набраного в ре­дак­торі Word у вигляді комп’ютерного файлу в форматі doc або rtf. за зазначеною електронною адресою та обов’язково роздрукований варіант доповідей, підписаний автором (для аспірантів і студентів обов’язкова рекомендація наукового керівника).

На початку статті подаються УДК, ініціали та прізвище, назва навчального закладу (курсив), назва стат­ті (великим літерами), анотація і ключові слова (українською, російською та англійською мовами /ос­тання розширена до 0,5 сторінки/). Посилання на джерела та літературу робити в тексті у квад­рат­них дужках: [1, арк. 2], або [2, с. 15] відповідно до списку використаних джерел та літератури, що формується за абеткою як бібліографічні посилання наприкінці тексту. Шрифт Тimes New Rоman, розмір 14, міжрядковий інтервал 1,5. Поля: ліве – 3 см, праве – 1 см, верхнє – 2 см, нижнє – 2 см.

За матеріалами конференції планується видання збірника наукових праць «Наддніпря­н­ська Україна: історичні процеси, події, постаті» (Д.: ДНУ, 2015. – Вип. 13). Матеріали, які надійшли після зазначеного терміну (1 березня 2015 р.) та оформлені у невідповідності з вимо­гами до фахових видань, не будуть розглядатися. Оргкомітет залишає за собою право відбору ма­теріалів на конференцію та для публікації. Запрошення на конференцію будуть направлятись пер­сонально за місяць до початку конференції. Учасники конференції надають організаційний внесок у розмірі 150 грн. при реєс­тра­ції. Проїзд, проживання та харчування – коштом учасника.

Адреса оргкомітету: 49010, м. Дніпропетровськ, просп. Гагаріна, 72 Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, історичний факультет, кафедра історії України. Відповідальний секретар оргкомітету – докт. істор. наук, проф. Святець Юрій Анатолійович.

Контактні телефони: (056) 374-98-60, (056) 374-98-64, електронна адреса: NU2013@i.ua

Оргкомітет наукових читань

Залишити коментар