Пам’яті Анатолія Васильовича Бойка (1960-2010)

Східний інститут українознавства імені Ковальських із глибоким сумом сповіщає про смерть Анатолія Васильовича Бойка – нашого дорогого колеги, професора Запорізького національного університету, історика, який поклав увесь свій науковий та організаційний талант на вивчення минулого Степової України, створення авторитетної наукової школи дослідників регіону. 

Нехай пам’ять про симпатичну, інтелігентну людину, сумлінного й порядного вченого  залишиться в серцях усіх, хто мав щастя особисто знати Анатолія Васильовича.

Ми сумуємо разом із ними.

Анатолій Васильович Бойко народився у 1960 році. Закінчив історичний факультет Дніпропетровського державного університета (далі – ДДУ) у 1986 р. З 1986 по 1989 рік навчався в аспірантурі ДДУ. З 1989 р. — викладач історичного факультету Запорізького державного університету. Кандидатську дисертацію захистив у 1991 р. Тема: “Торгівля Південної України 1775-1825 pp.”.

У 1999 році очолив кафедру джерелознавства, історіографії та спеціальних дисциплін. Викладав курси з джерелознавства, вступу до спеціальності “Архівознавство”, методи історичного дослідження, джерелознавство. Викладав спецкурси: “Актуальні проблеми джерелознавства та історіографії”, “Сучасне фондоутворення та архівація службових документів”. У 1998 році захистив докторську дисертацію. Діапазон багатогранних наукових інтересів ученого охоплює історію Південної України XVIII — початку XX ст., джерела з Південної України. 

Очолював правління Запорізького наукового товариства ім. Я.П. Новицього, який діяв як Запорізька філія Східного інституту українознавства імені Ковальських, був керівником Запорізького відділення інституту археографії ім. М.С. Грушевського НАН України.

Офіційну довідку про Анатолія Васильовича Бойка взято з сайту кафедри джерелознавства, історіографії та спеціальних історичних дисциплін Запорізького національного університету.

За наведеним лінком можна також ознайомитися з переліком основних наукових праць А.В. Бойка до 2007 р., url: http://sites.znu.edu.ua/ZNU/fakultety/ist/dzher/bojko.pdf

Залишити коментар